Ingresso con dispensa
2018, Bobbio, PC


The aim of the project was the refurbishment of the entrance in an old country house, which wasn’t originally conceived to be a doorway but that, for ease of the inhabitants, undertook this role. The space never had a precise identity: it was a place to store preserved food and firewood, to lay the harvest but it also functioned as a laundry.
At the basis of Ingresso con Dispensa there is the idea to show - and not to conceal - the beauty of having different functions and objects in an hybrid room.
The space was divided in two areas: the first one (Ingresso) is what could be considered the proper entrance which naturally guides the hosts towards the pubic areas of the house; the second area (Dispensa) is a larder where a custom made cupboard and four panels hiding a laundry and a fridge evolve around a 18th century walnut table which occupies its original position. The two spaces are physically separated by a iron-framed glass window which creates the perception of a unique space: Ingresso con Dispensa.
Traditional elements, such as the credenza, were reinterpreted featuring a pvc plastic little curtain; the sliding panels resemble the frosted glass of 50s cabinets.
/ Photo: Silvia Rivoltella
/  Styling: Flatwig Studio



2016, London, UK  


The space takes inspiration from the traditional Spanish butchers to reinterpret its classic features with a London accent. The use of traditional materials such as Carrara marble and small white tiles balances with industrial elements and blends with the mdf-coloured, tailor-made counter. The metal grid at the back creates a visual background that connects the ground floor with a basement that will host a yet-to-be-designed urban canteen to preserve foods and conserve wines. At the heart of the Furanxo concept lies a domestic dimension, that is emphasized by the absence of a spatial division between customers and the working area
/ Photo: Amandine Alessandra, The Interior Photographer.
/ Styling: Flatwig Studio




















Sight room
2016, Competition Enel Creative Space Award


Sightroom represents a synthesis of key concepts such as light, transparency, immersion, technology. The space is divided in three main areas: a workshop room, a creative social area – used for discussions and informal activities - and a meeting room.
These areas are marked by light vertical layers which, for their material qualities, don’t delimitate the space in a rigid way, but that give the idea of a fluid and continuous series of spaces. These sheets allow digital projections, human interaction and create different points of view.













Ursa Major
2015, Milano, Ex-officine Ansaldo OCA, IT


Exhibition at Fuori Salone, Milan Design Week 2015, Ex-Officine Ansaldo. Ursa Major is a constellation in the northern celestial atmosphere, but also the name of a temporary exhibition to present Forma, a collection of laser-cut and stainless steel rings inspired by the shape of the universe. The exhibition was designed with a minimal amount of items and materials: concrete and glittery stardust compose a suspended strict geometry to host the collection / Photo: Maria Vittoria Riva






Lungo la strada
2014, cassano d’Adda, IT


Lungo la strada is an exhibition commissioned by Norberto Zazzeron, a traveller and photograher wishful to gather all his pictures in a personal exhibition. The design of the display is composed of simple elements and neutral colours. The only employed material is reclaimed iron: cables, hooks and we

ights interact together to give to the diaplayed pictures a suspended effect / Photo: Sara Taglioretti












© 2018 — Flatwig Studio
Erica Agogliati + Francesca Avian